Задържаният за обира на банка в Дупница син на общинския съветник в Дупница Йордан Йорданов – Крум Йорданов, е направил пълни самопризнания.

Той е посочил къде е скрил открадната сума, която е 54 000 лева. Парите са в лоното на река Отовица, която минава през квартала, в който бившият полицай живее.

Днес се очаква да се иска постоянна мярка за задържането му.

40-годишният мъж е задигнал долари, евро, левове и лири, стана ясно от брифинг на прокуратурата в Дупница.

Мъжът, който е бивш полицай, нахлу вчера около 14:10 ч в банковия клон, но едната касиерка успяла да го заключи вътре. Той събрал от бюрата банкнотите и ги увил в тениска. Не е разбивал каса. Стрелял в ключалката, за да се измъкне и избягал навън.

В офиса са намерени 6-7 гилзи. Не е намерено обаче оръжието, с което е стрелял и не се знае дали то е законното, което му се полага, или друго.

При излизането си порязал ръката на счупено стъкло на вратата. След по-малко от 2 часа е задържан.

Мъжът не е криминално проявен. Обвинението, което днес ще му повдигнат е за въоръжен грабеж на сума в големи размери, като деянието е с висока степен на обществена опасност и извършено с особена дързост, казаха от прокуратурата.

Ако бъде признат за виновен, го грозят от 5 до 15 лишаване от свобода. А ако съдът прецени може да му бъде наложена и конфискация - половината от имуществото на виновния, съобщиха на брифинг от прокуратурата. 

Бащата на пишман обирджията от Дупница: Ако знаех, щях да го предотвратя!

Бивш полицай е арестуваният за грабежа в Дупница!

Това ли е обирджията на банката в Дупница? Появи се ВИДЕО с бягащ мъж СНИМКИ