Мъж преби родителите си с метална тръба, юмруци и крака, след като отказали да му дадат пари. Районна прокуратура – Враца го обвини за тормоз над родителите си и за неизпълнение на заповед за защитата им от домашно насилие. Тя му била наложена след системният побой, който им налагал. Това съобщават от прокуратурата. 

Обвиняемият е криминално проявен. Срещу него има 66 водени заявителски материали и 11 криминалистични регистрации. Осъждан е 19 пъти. Понастоящем изтърпява ефективно поредното му наложено наказание „лишаване от свобода".

 
След освобождаване от затвора през август 2022 г. той заживял в с. Борован в дома на възрастните си родители. Той не работел, злоупотребявал с алкохол, искал пари от тях. Когато те му отказвали, заплашвал ги, обиждал и ги пребивал.

Първоначално пострадалите търпели тормоза, налаган от сина им. Впоследствие обаче положението станало нетърпимо. След поредния побой и заплахи от страна на обвиняемия. родителите му подали в съда молба по Закона за защита от домашното насилие.

На основание издадена заповед за незабавна защита, а по-късно и по решението на съда обвиняемият бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо възрастните хора. и му било забранено да ги доближава на по-малко от 200 метра за срок от 12 месеца. Освен това той бил отстранен от съвместното жилище, което обитавал с родителите си.

С цел минимизиране на напрежението и избягване на конфликти, пострадалите се преместили в друг имот в селото, оставяйки го да живее сам.

Вечерта на 02.06.2023 г., въпреки наложените му ограничителни мерки, Обвиняемият отишъл в дома им и отново поискал от тях пари. Техният отказ го ядосал. Той пребил двамата си родители с метална тръба, с юмруци и крака. Успял да вземе от баща си ключ от колата му и избягал. По-късно се върнал, подкарал колата, катастрофирал с нея и я изоставил.

По случая бил подаден сигнал и образувано досъдебно производство.

Предстои поредното за обвиняемия наказателно дело да продължи в съда.