Два автомобила са откраднати в София. За това съобщават собствениците на колите в социалната мрежа Facebook. 

Геогри Манолов написа, че Hyundai Tucson 2016, чийто регистрационен номер е СВ6628ТМ, е задигнат от ж.к. "Красна поляна-2.

"Всякаква информация е добре дошла", написа мъжът. Той публикува и снимка на откраднатото возило, но не е уточнил кога е извършена кражбата.

Данаил Петков е другият шофьор, който издирва колата си. Интересното е, че колата, за която той съобщава, че е открадната, също е Hyundai Tucson. Дали това съвпадение е случайно или крадците са си набелязали автомобили именно с тази марка - можем само да гадаем.

Данаил написа, че колата е открадната от кв. "Лозенец". Регистрационният номер на задигнатото возило е СВ5232РМ.

"Тъмно сив Хюндай Туксон от снимката беше откраднат от кв. Лозенец в София. Ако някой го забележи, нека сигнализира веднага тук или на тел. 112", написа той.

Междувременно от Столичната дирекция на вътрешните работи съобщиха, че не отчитат зачестяване на противозаконно отнемане на МПС. Независимо от това експертите акцентират върху важна предпоставка за извършване на такъв вид престъпления през зимния сезон – оставени за кратко незаключени автомобили, с поставен ключ в контакта или с работещ двигател.

Така наречените кражби „на ключ“ най-често се случват в няколко основни ситуации:

  • пред жилищата и офисите, когато водачите чистят колите си от сняг или се опитват да затоплят купето преди предстоящо пътуване;
  • при изпращането на децата в училище или детската градина;
  • при бързи покупки от павилиони и магазини на улиците.

Дори и за кратък период от време, автомобилите никога не бива да се оставят незаключени, с работещ двигател или с резервен ключ в купето, напомнят от СДВР и апелират водачите да проявяват повече бдителност и внимание към имуществото си.

Родители оставят децата пред училище и повече не виждат колите си

Ще припомним, че в края на миналата година задигнаха луксозното возило на поп фолк певицата Юнона. Това се е случило в столичния квартал "Овча Купел". През ноември на 2023 година от СДВР обявиха, че са започнали разследване по случая. Вероятно колата все още се издирва. 

Откраднаха колата на поп фолк певицата Юнона СНИМКИ