Двама извършили кражби са установени от служители на РУ-Пазарджик и участък „Изток“. Първото разследване започнало в края на юни, когато в РУ-Пазарджик била получена жалба от 75-годишен жител на пазарджишкото село Синитово. Той информирал полицаите, че докато пазарувал в пазарджишки хипермаркет неизвестен апаш задигнал чантата му с намиращия се вътре портфейл с лични документи и сумата от 200 лева.

Служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик започнали работа по установяване на извършителя. Оказало се, че това е 67-годишна жена от септемврийското село Ковачево. По случая е образувана преписка.

Вчера в полицейския участък в квартал „Изток“ бил получен сигнал от 37-годишен пазарджиклия. Мъжът оставил пред сградата на сервиз велосипеда си и след няколко минути установил неговата липса. Колелото е н стойност от близо 1500 лева.

Полицаи от участъка незабавно предприеми необходимото и бързо успели да установят самоличността на крадеца. 27-годишният жител на Пазарджик се укрива, но велосипеда е открит и иззет. Предприети са действия за издирването на мъжа и неговото задържане.