Пияни роми са превзели врачанското село Михайлово, съобщи агенция BulNews. Преди броени минути мести хора направили забележка на почерпени роми да се съобразяват с останалите жители. Поводът бил бурно празнуване на Гергьовден в центъра на селото.

Превъзбудените роми обаче скочили и пребили всички свои опоненти, които били в района. Пострадалите незабавно подали сигнал на тел. 112 и към селото били насочени патрули на полицията в Козлодуй.

На място униформените били посрещнати от побеснелите роми, които вече били въоръжени с мотики, лопати и други селскостопански сечива. Полицията направила всичко възможно да успокои почерпените, но отсреща категорично отказали да изпълняват заповеди и агресивно настъпвали към патрулките. Водачите на бунтовниците крещели, че те са новата власт и няма да се разотидат.

По тази причина под тревога е вдигната цялата областна дирекция на полицията. Към Михайлово летят екипи от Враца и Бяла Слатина, като се очаква към тях да се присъединят и още техни колеги от Козлодуй.

Очаквайте подробности!

Снимката е илюстративна