Протести и блокади до късно в неделя имаше на няколко столични кръстовища. Близки и познати на загиналия таксиметров шофьор в София излязоха с искане за справедлив процес за смъртта на 34-годишния мъж, който ден преди това почина след сбиване с 23-годишен на пътя.

Работи се по две версии. Младият мъж е задържан и с повдигнато обвинение. Свидетели разказаха пред Нова, че таксиметровият шофьор и негов приятел са удряли задържания. Вътрешният министър Иван Демерджиев каза, че и загиналият, и задържаният имат криминални прояви.

Роми смляха от бой момче, шофьор почина СНИМКИ

„Доколкото разбрахме, колегата е бил в нарушение и оттам се стига до някакво спречкване. Започва побой и се стига до неговата смърт. Чухме версия, че колегата е бил нападнат, след това и друга - че той и брат му са нападнали. Следствието и прокуратурата ще го установят при разпитите”, каза таксиметров шофьор.

Свидетел на случилото се твърди, че загиналият таксиметров шофьор е започнал боя: „Засякоха се с колите и стана проблем. Задържаното момче измести колата си на тротоара, таксиджията остави автомобила си по-нагоре, слезе и се скараха, че са се засекли. Докато задържаното момче се опитваше да потуши нещата - не искаше да влиза в конфликт, мъжът с таксито го удари в гръб с юмрук. Другото момче отиде до колата и се обади за още хора. Дойде брат му с още момчета. Биха много задържаното момче. Удряха го в лицето. Той впоследствие хвана починалия и го свали на земята. Мъжът, който почина, и брат му направиха няколко крачки назад. Другото момче стоя пред колата с приятелката си. Шофьорът на таксито падна на земята. Пое един-два юмрука, но нито е бит брутално, нито е ръган с предмети. Изведнъж се свлече на земята. Получи сърдена недостатъчност, явно не беше добре със сърцето или адреналинът му е дошъл повече. Не си е гълтал езика”, разказа Валентин.

Таксиметрови шофьори излязоха на протест нощта след инцидента.

МВР работи по две версии за смъртта на таксиметровия шофьор, починал след побой

Роднини на загиналия таксиметров шофьор блокираха булевард, Гешев - при ромите ВИДЕО