Загадъчно престъпление в източната част на Нойбранденбург, Германия. В понеделник, около 14:20 часа, избухнал пожар в панелна къща. Когато пожарникарите разбили вратата, те открили две жени - на 69 и 33 години, легнали на пода, покрити с кръв.

Жените са получили изгаряния, както и наранявания с тъп предмет, съобщиха от полицията. Единадесетмесечната дъщеря на 33-годишната жена страда от отравяне в задимения апартамент. И трите са откарани в най-близката клиника.

„Поради нараняванията на двете жертви и пожара в апартамента започнахмe разследване. Заподозряхме опит за убийство“, каза прокурорът Тим ​​Вишман пред bild.de. „В резултат на започналото разследване заподозреният беше бързо намерен. Това е 56-годишен полицай от централата в Рощок."

Според прокурора мъжът е арестуван от служители на SEK без съпротива на мястото му на пребиваване в района на Росток. Заповедта за арест е в процес на изчакване.

Прокуратурата не иска да коментира мотива и хода на събитията по "тактически следствени причини". Понастоящем също не е известно в какви отношения са били заподозреният и жертвите.

Превод: GlasNews.bg