Софийски полицай е вилнял преди седмица в заведение в Хисаря. 31-годишният Д.И., който е от столичното 6- то РУ и негова приятелка са посетили ресторант в курортното градче, където са употребили алкохол, предава TrafficNews.

По време на посещението си в ресторанта, софийският полицай казал наздраве на непозната съседна компания в местното заведение. Според очевидци след това без причина станал агресивен. Започнал да заплашва клиентите с вилица, като им повтарял, че ще ги изкорми.

Незабавно от заведението са позвънили на 112 и на място се отзовал екип на полицията, а задържаният заявил, че им е колега. Агресивното поведение на столичното ченге обаче не спряло и той се опитал да нападне униформените. Бил е задържан за 72 часа.

От прокуратурата съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство, като и полицаят и приятелката му са с повдигнати обвинения за две престъпления, извършени в съучастие.

Първото е за причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди, а второто е за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост и цинизъм.

Спрямо мъжа е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“, а спрямо момичето е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 1000 лева.

Действията по разследването се извършват от следовател от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив.