Жена откри домашния си котарак жестоко пребит, а 12-годишният Томи издъхнал в ръцете на баща ѝ.

Фрапиращата история се разиграла във Владая, а за нея алармира потърпевшата стопанка. Вася Велинова разказва, че Томи бил удрян с верига или пръчка, като ударите били многобройни.

Дамата е потресена от стореното, като не може да разбере защо някой е прибягнал до такава непредизвикана агресия.

"За пореден път се убеждавам, че има много лоши хора на този свят, без сърца в себе си. Не мога да разбера с какво може да попречи това съкровище, че да стигнеш до там и да удряш отново и отново", разказва Велинова.

Жената призовава местните жители да пазят себе си и своите домашни питомци. "Светът е пълен с лоши хора и не се знае кой ви мисли добро за вас и всички които обичате", заключава тя.

Няма данни по случая да е подаден сигнал до компетентните органи. Припомняме, че Законът за защита на животните в България определя като престъпление причиняването на смърт или увреждане на гръбначно животно чрез проява на жестокост. Наказанието може да бъде лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 5000 лева.

Вижте целия разказ на Велинова, публикуван без редакция:

"Здравейте, приятели и жители на Владая. Това е котаракът ми Томи, който вчера беше пребит до смърт от пръчка или верига във Владая. Почина в ръцете на баща ми.
За пореден път се убеждавам, че има много лоши хора на този свят, без сърца в себе си.
Не мога да разбера с какво може да попречи това съкровище, че да стигнеш до там и да удряш отново и отново. За мен това не са хора.
Това съкровище стана член от семейство ми цели 12 години.
Беше най-добричкото и мило съкровище.
Не заслужаваше така да си отиде от този свят. Никой не заслужава такава болка да изпита.
Ще ми липсва ужасно много.
Жители на Владая, моля ви, пазете се вие и домашните си любимци.
Светът е пълен с лоши хора и не се знае кой ви мисли добро за вас и всички които обичате. Бъдете здрави".