Софийска градска прокуратура ще внесе искане за най-тежката мярка „задържане под стража“ за Кристиян Николов, който навръх Великден предизвика тежка катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков. Днес изтича 72-часовата мярка на 22-годишният мъж. Заради извънредното положение в страната ни заседанието вероятно ще е закрито по скайп, както всички заседания от началото на въведените мерки заради COVID 19, обясниха от прокуратурата. Делото е под надзора на Главния прокурор Иван Гешев.

 Останалите двама спътници в автомобила на Кристиан Николов-приятелката му и синът на депутата от ГЕРБ –Лъчезар Иванов са с повдигнати обвинения за прикриване на истина. Те бяха освободени късно снощи, след като изтече 24-часовата мярка за задържане. В показанията си и двамата посочва, че не помнят нищо.

На свобода излизат приятелите на убиеца на Милен Цветков

Майката на Кристиан-Десислава Николова беше освободена с гаранция от 100 000 лева. На нея са и повдигнати обвинения затова, че е нарушила Закона за движение по пътищата като е предоставила автомобила си на сина си, който е управлявал под влияние на наркотици. Тя също бе задържана за 24 часа.

Десислава Николова е изпълнителен директор на „Винпром Карнобат“  Джипът, който е шофирал Кристиан Николов,  е собственост на търговско дружество – собственост на майка му.