На нас ни казаха, че е имала контакт с него. Никой не е казал, че е имало насилие. Тя се била съгласила. Тя е била уплашена. Това разказват родителите на 14-годишното момиче подало сигнал, че е жертва на сексуално посегателство от полицай. В четвъртък вечерта 48-годишен служител на МВР беше задържан на работното си място, по подозрение, че е правил секс с непълнолетното момиче, настанено в поправителен дом за две седмици.

Задържаха полицай, заподозрян за блудство с 14-годишно момиче

Вече четири дни майката и бащата на 14-годишното момиче са в неведение, какво се случва с дъщеря им. Знаят само едно – споделила е пред психолог, че полицай ѝ е посегнал, сексуално. Родителите ѝ разбират в четвъртък, миналата седмица. „И ми казват: Може ли да дойдете в следствието? Имало инцидент. И аз питам, какъв инцидент? И той ми каза, че един от служителите е правил секс с нея. Не ме питай, как стигнахме до Велико Търново. Нито заключих канцеларията, нито – нищо”, споделят родителите.

Самоличността им  се пази в тайна, защото се срамуват. 14-годишното момиче е осиновено от мъжа и жената от Горна Оряховица, когато е било на една година. Преди две седмици тийнейджърката бяга от вкъщи, за да търси биологичната си майка. Затова е била настанена в приемника за малолетни и непълнолетни деца с противообществени прояви. Заповедта е била за 15 дни.

„Ние на 24-и ходихме, за да я видим и преди да си тръгнем, този е бил на работа”, посочват родителите пред Нова тв.

Момичето е било само в приемника с надзирателя. Други деца е нямало. Родителите на тийнейджърката дори са разговаряли с полицая.