Майката на убития Мартин Божанов – Стойка Манерс и съпругата му Гергана, заявиха, че не се работи по разследването за разстрела на Божанов. Двете бяха в Районния съд в София, където пред медии коментираха, че Божанов не е нито измамник, нито се е занимавал с незаконна дейност. 

Стойка Манерс смята, че синът ѝ е имал законен бизнес и все още няма обяснение каква е причината за неговия разстрел. "Не вярвам истината да излезе наяве. Убиецът вероятно е човек, който той много е подразнил. Не е за пари", смята майката, цитирана от БТА. Жената е омъжена за британец и от 30 години не живее в България.

С твърденията, че съпругът ѝ се е занимавал с измами, не се съгласи и Гергана Божанова, която бе в сградата на районния съд с бебето си. "Никой не говори, че убиха бащата на две малки деца. Детето ми е на 4 години, ето го другото в количката - на три месеца. И това нещо не се коментира в медиите. Обществото интересува ли го това? Кое е най-тежкото престъпление в Наказателния кодекс?! Убийството!", добави Гергана, която е служител на МВР. 

Гергана Божанова загатна, че е дошла за да подаде сигнал, че е била заплашвана, но без да даде повече подробности.

Преди време от МВР потвърдиха, че съпругата на застреляния Мартин Божанов - Нотариуса, е служител на МВР.

Тя е спечелила конкурс за назначаване на държавна служба в силовото министерство и е назначена в ГДБОП от 20 май 2021 г.

С предложение на тогавашния директор на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков нейното служебно правоотношение е прекратено от 2 август 2021 г. Причината - на съпругата на Божанов е отказ за издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация.

С решение на Административен съд – София град от 18 октомври 2021г. и потвърдено с ново решение от 24 март 2022 г. на Върховния административен съд, тя е възстановена за държавен служител – стажант в МВР.

В момента Гергана Божанова е в отпуск по майчинство.