Каква е истината за откритото мъртво във Велико Търново 15-годишно момиче вчера вечерта? Докато полицията изяснява дали става въпрос за убийство или самоубийство, близките на жертвата в село Ресен заплашват със саморазправа и искат незабавно разкриване на виновника.

Сигналът за намерено мъртво момиче, вероятно паднало от скала, е подаден в сряда около 18:30 часа. 15-годишната ученичка от Гимназията по електроника Ипек от близкото село Ресен била забелязана последно сутринта.

Мистерия с мъртво момиче в Търново. Открита е край рушаща се хижа

Семейството ѝ е в шок от случилото се и твърдят, че 41-годишен мъж от селото е убил дъщеря им, предаде Bulgaria ON AIR.

"Загубено е вече, няма я, няма справедливост в България за този, който отвлече детето ми", каза майката на починалото момиче.

"Няма справедливи закони в България, смърт за него! Това дете какво е изживяло, тя е само на 15 години, нищо не е видяла от живота...", каза лелята на ученичката - Мария Асенова.

Убитата в Търново – от добро семейство. Родителите и съучениците й са в шок

Ивайло Савов, който е чичо на Ипек, допълни, че мъжът, когато те подозират, е наркоман.

Последно девойката била в Горна Оряховица заедно със своя приятелка. А до тялото бил открит накъсан международен паспорт.

Разкриха подробности за смъртта на 15-годишното момиче в Търново

"Работи се по всички версии - нещастен случай, самоубийство, непредпазливо убийство или умишлено. Тялото е извадено вчера към 18:30 и се извършва повторен оглед с участие на алпинисти", заяви говорителят на Окръжната прокуратура Илиян Благоев.

До момента въпреки обвиненията на близките няма задържан извършител.