„На 10-ата минута след катастрофата бяхме на мястото на тежката катастрофа в София на бул. „Черни връх“. Изключително тежка и неприятна гледка“.

Това каза на изслушване в СОС директорът на "Пътна полиция" към СДВР Тенчо Тенев във връзка с инцидента с две жертви, при който бе задържан Георги Семерджиев.

„Водачът, който управлява този автомобил, е системен наркоман. Свидетелството му сме го отнели за изтичане на контролни точки. Има над 80 контролни точки“, каза той.

През 2014 г. и 2016 г. са му образувани досъдебни производства за това, че управлява без свидетелство за правоуправление.

Една от жертвите може да е била в колата на Семерджиев

„Миналата седмица столичната полиция го залавя да шофира след употреба на наркотици. Отнето му е и швейцарското свидетелство за управление, което притежава. Същият водач след известно време слага фалшиви номера на автомобила и започва да се движи по улиците на София“, обясни още Тенчо Тенев.

Той изреди и още нарушения на Георги Семерджиев, при които столичната полиция е взела отношение.

„Ние сме административно наказващ орган. По-големите институции – прокуратура и съд, трябва да вземат решение дали този човек трябва да бъде съден“, допълни Тенев.

„Не можем да огреем навсякъде. Ако има възможност Столична община да ни осигури малко средства и да сложим на повече булеварди стационарни камери за заснемане на скоростта“, призова той.