Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" откриха недекларирана валута с левова равностойност над 1 400 000 лева при проверка на товарен автомобил, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. По случая като обвиняем по бързо производство е привлечен турският гражданин А.Д. (36 г.), допълниха от прокуратурата.

Издирват още деца след касапницата в Сърбия, виновникът - син на лекар

Вчера на пункта пристига влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Франция за Ирак. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която във въздуховода на хладилното полуремарке са открити пакети с еврови банкноти. Общото количество на откритата валута е 716 270 евро с обща левова равностойност 1 400 902 лева.

Тормоз в затвора! Бият и се гаврят с младеж със специални потребности ВИДЕО 18+

От началото на годината до момента митническите служители на "Капитан Андреево" са открили недекларирана валута с левова равностойност над 15 500 000 лева. През цялата 2022 г. общата стойност на установените незаконно пренасяни парични средства на пункта е около 27 милиона лева. Най-често обект на трафик са евро и британски лири. Наказателният кодекс предвижда до пет години затвор или глоба в размер на една пета от предмета на престъплението, ако то бъде доказано.