Неприятен инцидент е претърпял Георги Илиев - кмет на столичния район "Слатина".

При спрял автомобил на червен светофар, в него се удря дама с "Алфа Ромео". За щастие няма пострадали, но броени секунди след инцидента виновната шофьорка изчезва от местопроизшествието.

"Добре съм", коментира днес Георги Илиев пред Столица.bg.

А за катастрофата той подробно разказва в социалната мрежа. Вчера тръгва на среща с приятел, а се оказва в "Пирогов". Инцидентът е станал на светофара на Т-образното кръстовище, където бул. "Хенрик Ибсен" продължава като бул. "Петко Ю. Тодоров".

"Чаках да направя ляв завой по бул. Гоце Делчев. Пред мен имаше спрял друг автомобил и се бях обърнал наляво, приведен напред, в очакване на зелената светлина, когато в управлявания от мен автомобил се заби друг. Ударът не беше много силен, но определено беше неочакван. След първоначалния шок, който премина за секунди, слязох от колата да видя добре ли са пътниците в другата. Слезе и дамата, която я управляваше. Видях, че няма сериозно пострадали и предложих да преместим автомобилите на спирката на автобусите, за да освободим кръстовището.

Вече светеше зелено и направих въпросната маневра, слязох от колата и, за моя голяма изненада, другата кола я нямаше зад мен - водачката беше решила да избяга. Това се случи съвсем малко след 17 ч. Обадих се на 112 и получих много адекватна реакция, операторката се интересуваше предимно за здравето ми, свърза се с КАТ и каза да чакам патрулна кола. Преместих автомобила от спирката (все пак тя си е за автобусите) и успях да намеря място за паркиране точно отсреща - преди спирката в обратна посока. И зачаках...", разказа Георги Илиев.

След около час на мястото пристига патрулка с полицаи, взимат документити и няколко пъти го питат за здравословното му състояние.

"Адреналинът вече беше ме отпуснал и почвах да чувствам все по-силна болка в лявата част на кръста, с която бях поел удара поради специфичната поза, която бях заел, чакайки на светофара за ляв завой. Повикаха линейка, която дойде след 15-20 минути, и по предложение лекаря, който ме прегледа обстойно (дори ми мери кръвно и сатурация), ме откара в Пирогов за прегледи от специалисти. Към 19 часа е в "Пирогов" и 3 часа и половина по-късно, след шест рентгенови снимки, един ултразвук, една проверка за алкохол (показа 0,0 промила) и два прегледа от специалисти (травматолог и хирург), се отправих с такси към СДВР", описва подробности от инцидента кметът на "Слатина".

От СДВР вече са установили автомобила, защото в района на инцидента има видеонаблюдение. Според служителите на реда избягалата шофьорка може да отнесе 6 месеца без шофьорска книжка.