Предполагаемият убиец Калоян К. се е крил в колата на 32-годишната Кристина, чието тяло беше открито в багажник на кола в София.

Във фаталния следобед обвиняемият за убийството 34-годишен Калоян е писал на Кристина, като ѝ е съобщил, че отива към офиса ѝ, за да я види. Изплашена, тя бързо си тръгва от работа и се качва в колата си. Оказва се, че там се крие мъжът, твърдят източници на bTV.

В момента, когато Кристина потегля, бившият ѝ приятел се показва, в движение сяда на шофьорското място и с два куршума убива жената.

Повдигнаха обвинение на задържания за убийството на Кристина в София

Камери по маршрута показват, че в колата има двама души, като по това време на пасажерското място вече е убитата Кристина. След убийството, 34-годишният мъж е изчистил всички следи.

От задържането му до този момент, Калоян К. е подлаган на полиграф няколко пъти. Мъжът беше привлечен към наказателна отговорност за предумишлено убийство на 32-годишната жена. 

Припомняме, че тялото жената бе намерено в багажника на автомобил на паркинг. Убитата Кристина и задържаният Калоян са имали връзка, която приключва преди шест години.

Открили тялото на убитата Кристина ден преди рождения ден на сина ѝ

Преди дни Калоян предупреждава свой приятел, че ще остави кола на паркинга пред сервиза му.

„По нищо не личеше, че може да извърши такова нещо. Явно много умело е криел всичко това“, разказа Георги Трендафилов, приятел на Калоян.

До последно Кристина и Калоян са били колеги в мобилен оператор. 32-годишната жена е имала притеснения живота си и в последния си работен ден е оставила бележка на работното си място. В нея е било написано име на мъж в случай, че нещо се случи с нея.

„Нищо не знам, детето ми си отиде“, каза майката на убитата Кристина Малина Благоева.

Майката на убитата жена с първи думи

Съседи описват Кристина като тиха. Майката на обвиняемия за убийството каза, че нищо няма да каже и не пожела да отговори дали е познавала Кристина. 

От полицията уточниха, че жената не е подавала сигнали до тях. В понеделник обаче близките сигнализират, че е изчезнала.

„Те са имали познанство в близки отношения и това е основната версия. В резултат на тази връзка възниква противоречие, което е довело до убийството“, каза главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Майката на обвиняемия Калоян: Не ме питайте, нищо няма да ви кажа

Жената обаче  е търсила помощ от неправителствена организация. Тя се е свързала организацията „Анимус“ още през март. Оттам са оценили случая като особено рисков, тъй като мъжът е имал условна присъда за домашно насилие. А нея тормозил от половин година.

„Обърна се към нас на 9 март,  веднага след 8 март. Тогава интимният ѝ партньор ѝ е казал, че няма да види друг 8 март. Притесняваше се да дойде при нас“, каза Надежда Стойчева.

От организацията допълниха и че са ѝ оказали психологическа и правна помощ. Но понеже жертвата не е живяла с насилника, не е могла да получи „заповед за защита“.

Приятел на задържания за убийството на Кристина: Връзката им приключи преди години СНИМКА