Районна прокуратура - Ловеч се самосезира за случая на събиране на дарения, чрез измама от жена от Троян. Това стана след разследването на Тина Ивайлова и екипа на GlasNews.

Както ви съобщихме преди седмица, жена се възползва от добрината на хората и използвайки фалшив профил в социалните мрежи - Мартин Младенов, събира дарения за пострадало семейство от пожар в Троян. Оказа се, че Мартин Младенов всъщност е Даниела Данаилова, а потърпевшо семейство от пожар в града няма. Това доказаха и проверки на екипа ни.

В крайна сметка обаче Даниела попада в капана на собствената си схема. След като е убедена, че ще й бъде помогнато да погаси кредита си - тя излиза наяве.

Подробности вижте в разследването ни:

По следите на едно измамно милосърдие ВИДЕО

Към този момент са установени постъпили дарения по сметки на Даниела за 50 000 лева, научи GlasNews. Тепърва предстои да се изясняват всички получени средства от хората, които са искали да помогнат.

Дарявани са също мебели и различни вещи за "пострадалото семейство". С екипа ни се свърза мъж, който е изпратил две блиндирани врати. Той не е единственият.

Колко още средства и какви други вещи е получила Даниела, ще ви разкажем скоро.

Очаквайте продължение!