Двама мъже и жена са задържани за държане на наркотик в Областната дирекция на МВР в Хасково. Вчера, след дългосрочно наблюдение, криминалисти от хасковската дирекция са провели специализирана операция по противодействие на престъпността по линия на дрогата.

На магистрала “Марица“ те са проверили лек автомобил с водач 28-годишен турски гражданин и 40-годишен пътник от Свиленград. В хода на контрола в колата са намерени шест пресовки с бяло вещество с тегло три килограма, чийто полеви наркотест е отреагирал на кокаин. Под надзора на прокуратурата криминалистите са извършили процесуално следствени действия на адрес в Свиленград, обитаван от пътника.

Там са открити още 150 грама от същия наркотик, незаконно огнестрелно оръжие без сериен номер и марка с пълнител със седем патрона. От жилището са иззети още 185 текстилни артикула с лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Живеещата на същия адрес 43-годишна жена е признала, че намереното в дома е нейна собственост. Тримата са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Последно на територията на област Хасково кокаин бе открит на 13 юли т. г. в заведение в Димитровград, като тогава количеството бе 4,3 грама. По случая бе задържана 25-годишната стопанка на бистрото.

Снимката е илюстративна