МВР и Жандармерията провеждат специализирана акция в квартал „Полатово” в Стамболийски, информира Нова. Органите на реда издирват хора, нападнали полицаи в неделя. Към момента са задържани петима души.

Акцията в кмартал "Полатово" е на МВР и Жандармерията. На място са пристигнали полицейски сили от Пловдив и София. Според информация на TrafficNews полицаите издирват хора, нападнали полицаи в неделя. Към момента са задържани петима души.

Ето как гласуваха избирателите по области

Припомняме, че снощи в квартала имаше безредици, след като униформени от звено "Сигма" са били нападнати, след като се опитали да спрат 16-годишен моторист, отказал да спре при сигнал със стоп палка. Група жители на квартала препречили пътя на полицаите и започнали да ги дърпат. Служителите на МВР извикали подкрепление. Според кмета на Стамболийски Георги Мараджиев полицията е тормозила жителите на кватрала целия ден по време на изборите и ги е плашила да не гласуват. 

Мотористът не е задържан, но е установена неговата самоличност. 

"Тук има повече от 100 полицаи. Летяха дронове над махалата. След това маскирани полицаи започнаха да влизат във всяка къща и да обискират! Всички са уплашени, никой не смее да излезе от къщи" разказа жител на "Полатово". На място е бил и директора на ОД МВР ст. комисар Васил Костадинов. 

За спецакцията от МВР няма официално съобщение, но на място са репортери от БНТ, Бтв и Нова тв.

Очаквайте подробности и становището на прокуратурата!

Напрежение в Стамболийски! Полицаи с оръжие проснаха мъж на земята ВИДЕО