Велико Желев излиза от ареста срещу 20 000 лева, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Наложена му е и забрана да напуска страната. Разследващ полицай е извършил нови действия по разследването, от които не се установява да е извършвана принуда, в степен, която да обосновава искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, допълват от обвинението.

От СГП уточняват, че разследването по случая продължава.

Официална позиция на ВДХ за повдигнатите обвинения срещу Велико Желев

Припомняме, че прокуратурата вече повдигна обвинения на арестувания строителен предприемач Велико Желев за изнудване, придружено с причиняване на лека телесна повреда.

Желев е привлечен като обвиняем за това, че на 24.02.2023 г. в гр. София, направил опит да принуди чрез сила Б. А. да поеме имуществено задължение от 68 000 лева чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери.

"На пострадалото лице са нанесени удари в областта на лицето и тялото", уточниха от прокуратурата.

По-рано днес адвокатът на Желев, Менко Менков заяви, че задържането му няма абсолютно никаква връзка с никакви магистрали.

"Обвинението му касае една изключително семпла битова история. Служител, който е злоупотребил с доверието на работодателя си, и е включил една външна компания да доставя детайли по обект, който изпълнява дружеството на г-н Желев, договаряйки си процент от комисионната поради обстоятелството, че е вдигнал цените на доставяните материали", каза още защитникът на бившия шеф на АПИ.

Обвинението на Велико Желев касае семпла битова история

Прокуратурата разследвала Велико Желев и за телесна повреда ВИДЕО