Зловещи факти излязоха за жестокото убийство на 33-годишната Евгения Владимиров. Съпругът й Орлин  е омотал със стреч фолио главата на жена си, съобщи прокурор Чавдар Желязчев след заседанието по гледане на мярката на Пламен и Орлин Владимирови в Софийски градски съд.

Припомняме, екипът на GlasNews разполага със записи на задържания  и обвинен за убийството на съпругата си Евгения Владимирова, която бе в неизвестност близо месец. Разговорите на Орлин Владимиров с Тина Ивайлова са от 20-ия ден на издирването и ден преди да го задържат. Записите са правени, след като вече има категорични доказателства, че Орлин е извършил убийството, а баща му е негов съучастник. В тях той изключително хладнокръвно лъже, както е правил през всичкото време на търсене на Евгения. Очаквайте целите разговори скоро!

Ексклузивни записи на Орлин, задържан за убийството на съпругата си Евгения ВИДЕО

Каква е историята на престъплението? Между двамата е имало скандал от ревност, според разследващите. Орлин се нахвърлил върху жена си, душил я с ръце, след което Евгения припаднала. Владимиров помислил, че е мъртва, и омотал цялата й глава във фолио. Оказва се обаче, че тогава младата майка е била все още жива, макар и в безсъзнание. Всъщност смъртта е настъпила след това, когато се е задушила от фолиото.

Тогава Орлин  се обадил на баща си Пламен, който пристигнал от Перник.Двамата поставили тялото на Евгения в куфар, а Пламен го качил на мерцедеса си. 60-годишният бивш служител на ДАНС захвърлил куфара с трупа в тресавище в Пернишко.

Припомняме, трагедията се е случила още на 13 октомври, но в продължение на месец Владимиров твърдеше, че жена му е изчезнала. Владимиров заблуди и приятелите си, че търси съпругата си.

"Непрекъснато сме давали идеи, търсили сме активно, но той видимо не я е търсил нея", споделя близка до Евгения и Орлин. Близо 40 техни приятели се включват в издирването.

Още от първите дни обаче се знаело, че става дума за убийство, извършено от съпруга Орлин, подпомогнат от баща си за скриване на тялото. Двамата обаче не бяха задържани, защото 1 месец разследващите не откриват тялото.

След откриването на трупа Орлин и Пламен Владимирови правят пълни самопризнания след 10-часови разпити. До тези признания се стига благодарение на активното участие на криминалния психолог Тодор Тодоров и екипа му.

Намериха тялото на изчезналата Евгения. Съпругът ѝ я убил!

С цел събиране и проверка на доказателства са извършени огледи на местопроизшествия, приобщени са веществени доказателства, разпитани са множество свидетели, извършени са претърсвания и изземвания на различни помещения, проведени са следствени експерименти, назначени и изготвени са видеотехнически, техническа, биологични и ДНК експертизи, проведена е съдебномедицинска аутопсия на труп, приложени са данни от предприятия, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги. Извършени са и множество други действия по разследването, както и оперативноиздирвателни мероприятия.

В резултат е събран голям по обем доказателствен материал, който сочи, че убийството е извършено на 13.10.2021 г. в София, като Евгения е умъртвена чрез задушаване.

Като извършител на престъплението в качеството на обвиняем е привлечен Орлин, на 36 години, неосъждан, като помагач в качеството на обвиняем е привлечен неговият баща. Двамата са задържани с постановление на дежурен прокурор в СГП за срок до 72 часа.

Днес наблюдаващият прокурор внесе в съда искане на обвиняемите да им бъде взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съдът прие доводите на прокурора, че са налице всички доказателства, че Орлин и Пламен Владимирови са извършили престъплението. Според обвинението има реална опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление, ако им бъде определена по-лека мярка. Съдът ги остави за постоянно в ареста.

Двамата могат да обжалват пред Софийския апелативен съд на 23 ноември.