Месец, след скандалната акция на пловдивската полиция в клуб "Bushido", при която близо 400 души бяха съблечени от служителите на реда в тоалетните, обискирани и принуждавани да клякат, все още няма наказан за бруталните нарушения на закона и потъпкването на човешките права на десетки хора. Въпреки обещанието на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, че след приключването на проверката, виновните ще бъдат наказани, на този етап такива няма. 

Бъркаха ми под сутиена, събуха ми панталона и горнището!

По информация на Trafficnews, ръководството на министерството спешно търси изкупителна жертва - служител, който да понесе отговорността, без да пострада някой от истинските виновници, по чиято заповед за били унижавани клиентите на заведението. Резултатът от операцията бе намерени 1 цигара марихуана и пакетче с 0,4 града бял прах.

Въпреки, че директорът на ОД МВР Васил Костадинов заяви, че начинът на провеждане на акцията е бил "субективно решение на човека, който е ръководил операцията", в дирекцията е публична тайна, че той е бил информиран за всички действия във въпросната нощ - законни и незаконни. Също така се знае, че главният секретар на МВР Петър Тодоров също е бил информиран за случващото се и преди акцията е бил в областната дирекция. Министърът на вътрешните работи категорично се разграничи от действията на подчинените си , като заяви, че не е бил информиран. 

Докато полицията мачка бизнеси за сметка на гражданите, в Пловдив свободно се търгуват килограми дрога

Очевидно директорът няма да поеме отговорност, а за да го спасят - началниците му искат да намерят виновен. Предвид динамичната политическа обстановка, при евентуална смяна на ръководството на министерството, един наказан директор бе могъл да се превърне в неудобен свидетел. 

Според наши източници, първоначално за наказание е бил обсъждан зам. директорът Радослав Начев, който обаче не е издавал подобна заповед. Вторият зам. директор Сълко Литов също не вършел работа, тъй като бе назначен след въпросната акция. Очаква се ръководителят на акцията Тодор Гарджев да получи наказание, въпреки че той е полицай с дългогодишен опит и не би разпоредил невинни граждани да бъдат тормозени от служители на реда. 

Прокуратурата също води разследване по случая, тъй като доста от потърпевшите са подали жалби. В крайна сметка ако областната дирекция бъде осъдена, обезщетенията на потърпевшите ще бъдат изпратени от държавата, респективно данъкоплатците , а не от виновните. 

Полицейски фейк! Защо пловдивската полиция манипулира данните от проверките в нощните клубове?Ръководството на ОД МВР тенденциозно настройва обществото срещу бранша, в който работят десетки хора