Георги Василев Енев бе задържан за зловещите погребения в гората край село Клисура, район Банкя. Мъжът бе арестуван на местопрестъплението, докато заравял труп. Дупките, в които били полагани телата са дълбоки едва 40 см, разкриха разследващите.

На мястото има следи от влаченето на труповете. Във фирмата на Енев работили 10 човека, почти всички нямали шофьорски книжки. Те карали буса, в който имало празни ковчези, за такива случаи, научи GlasNews.bg.

Енев е от село Иваня, което се намира край Банкя. Той е криминално проявен. Преди 3 години Енев продал къщата на майка си там и купил апартамент на морето. Задържаният е разведен и има дъщеря.

Хора, които го познават, разказаха, че мислили, че е станала грешка. Местните разбрали, че е задържан за ужасното престъпление от слуховете в градчето.

Автомобилът, с който е задържан Георги Енев, е на името на Никол Ринкова. Екипът на GlasNews.bg разговаря със съпруга й - Богомил Ринков, собственик на траурна агенция.

Има задържан за откритите тела до София! Признал е за над 50 трупа*

Той каза, че колата е продадена преди година и половина на Енев. През този период му се е молил да я прехвърлят, но все намирал оправдания да не го направи.

"Потресен съм. Това е много ужасяващо. Ако знаехме и ние щяхме да подадем сигнал. Тези негови действия ще ударят по целия ни бизнес. Не е морално, не е законно. Ужасно е!", каза Ринков. Той допълни, че е работил с Военноинвалидния дом в Банкя, за други хосписи не знае.

Лекарят на дома, който издава съобщенията за смърт потвърди, че Георги Енев е работил с тях. Погребалната му агенция е на 50 метра от дома.

Енев е признал за над 50 трупа. Работи се по версията измама - той е вземал пари за кремация, която обаче не се е състояла, разбра GlasNews.bg. На телата се натъкнала в понеделник жена, случаен минувач. 

Очаква се МВР и прокуратурата да разкрият повече подробности за случая на брифинг.

Очаквайте подробности!

 

Кой е задържаният погребален агент? Нови разкрития

Хванатият намясто погребален агент заравял труповете на 40 см от земята СНИМКИ