Трудно е да си представим нещо подобно: три деца на възраст от 7 до 15 години са живели с трупа на брат си една година.

В апартамент близо до Хюстън, Тексас (САЩ), полицията откри три деца на улицата, очевидно изоставени от родителите си, и скелетирани останки на деветгодишно дете. 15-годишно момче се обадило на шерифа в неделя и казало, че тялото на брат му е било с тях в апартамента от една година.

„Останките са били в апартамента повече от година“, каза шериф Ед Гонзалес, цитиран от bild.de. Децата се грижат едно за друго, като по-големият се грижи за двете по-малки. Все още не е ясно дали някое от децата ходи на училище.

По-малките деца са отслабнали, с видими следи от наранявания, се казва в съобщението. И трите деца са откарани в болница.

В апартамента, в който живеели децата, нямало ток: „Съсед помогна на децата, зареди мобилния им телефон и им купи храна“, каза Томас Гилиланд, говорител на офиса на шерифа.

По-късно майката и нейният приятел са открити, съобщиха властите. И двамата са разпитани. Все още не са известни причините за смъртта на детето.

„Основната част от разследването сега е защо никой в ​​сградата не е съобщил за деца на улицата. И защо съседът, който им помогна, е мълчал през цялото това време“, казва представителят на шерифа.

Превод: GlasNews.bg