В мрежата се появи видео, на което се вижда как убиец се връща на мястото на престъплението и се хвали пред полицията, че „знае какво се е случило там“.

На 25 юли миналата година в британския град Челмсфорд 26-годишният Марек Хекко уби 44-годишния Адриан Елингфорд, като намушка жертвата два пъти в гърба. 

Когато полицаите работели на мястото, към тях се приближил млад мъж с бутилка алкохол в ръце. Той непрекъснато се хвалел на полицаите, че знае какво се е случило и че може да помогне. Когато служителите на реда попитали за името му, той грубо отговорил, че няма да се представя, като продължил да повтаря, че не могат да се справят без него.

"Мога да помогна. Имате нужда от мен, за да разберете какво се е случило. Ако ме няма, няма да разберете какво се е случило", казва убиецът.

Освен това поведението на мъжа станало по-агресивно към полицая, съобщава Ladbible. Хеко е арестуван на място и по-късно обвинен в убийство.


Мъжът преследвал бившата си приятелка, тя е била с жертвата в нощта на смъртта му Снимка: Полицията на Есекс

В процес, който започна на 13 февруари в Chelmsford Crown Court, мъжът се опитал да твърди, че е дошъл на мястото на престъплението, след като е чул за инцидента по новините, но по време на неговото посещение все още е нямало никакви съобщения или информация за престъплението.

По време на процеса стана известно, че Хеко е преследвал бившата си приятелка и тя е била с Елингфорд в нощта на смъртта му. По-малко от ден по-късно журито го призна за виновен в убийство. Във вторник, 14 март, мъжът беше осъден на доживотен затвор с минимален срок от 26 години.

Превод: GlasNews