37-годишният мъж, задържан във връзка със смъртта на жената, с която живеел на семейни начала, се върнал вчера към 16 ч. от Германия. Той работел там заедно с пребитата си половинка.

Млада жена е убита във Варненско

Двамата са от ромски произход, от години работели там заедно, но жената се прибрала седмица по-рано с децата им, които са на 1,5, 5 и 7 години. Сега за тях се грижи неговата леля. Цялата им рода е в Германия. Това заяви кметът на селото Иван Параскевов.

Преди минути говорителят на Окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров обяви, че на 37-годишния мъж ще бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Предстои бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение на мъжа „задържане под стража“.

Сигналът за убийството е подаден вчера около 19.40 часа, на място е извършен оглед и по тялото на убитата жена са открити множество травматични увреждания.

Към момента няма данни за подавани сигнали за домашно насилие от жертвата, каза още Лазаров.

В селото живеят около 1300 души, 1000 от които са роми. Те често създават напрежение, карат се помежду си, затова по улиците често обикалят полицейски патрули и жандармерия по настояване на кмета, предава "24 часа".

За това семейство той не можа да се сети за системни оплаквания от съседи, дочул е че и друг път е имало разпри, но не се е стигало до насилие.

Много от ромите от Бозвелийско работят в чужбина, като се върнат, събират се и започва голямото черпене, разказва Параскевов.