Благороден елен на година и половина е застрелян на територията на Дивечовъден участък  „Люляковец“ в ранните часове на 16 юли. Сигналът за бракониерския лов е подаден от инж. Исмаил Курдов от Държавното горско стопанство във Върбица. Това съобщиха днес от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие.

„През почивните дни работих на пчелина си, който се намира в близост до ДУ „Люляковец“. В 2:10 часа чух два бързи изстрела и разбрах, че ще се случва нещо нередно. В района няма обхват на мобилните телефони, затова слязох в близост до с. Тушовица, за да напиша на директора какво се случва, а по-късно и му звъннах“, отбелязва Курдов, цитиран от пресцентъра на СИДП.

Втори за седмица е случаят с туристи, къпещи се в едно от Седемте рилски езера


Оттам уточняват, че младият ловен специалист се връща в района на изстрелите, заедно с колегите си Хюсеин Хюсеинов и Мустафа Еминов, както и с личното си куче, което за около 25 минути успява да засече дирята, а малко по-късно е открито и убитото животно.

Опасно ниско! Малък самолет прелетя край блок в наш град ВИДЕО

„Отстреляното животно е шилар с първи рога, на около година и половина. Веднага уведомихме всички институции, като се надявам това да е изолиран случай и да не се повтори“, коментира инж. Исмаил Курдов, цитиран от пресцентъра на СИСП. Оттам допълват, че той и колегите му постоянно обхождат поверените им райони, за да спрат бракониерските прояви.

Убит от бракониери елен бе намерен в Шуменско и на 11 март, както и на 11 февруари – в землището на село Белокопитово, припомня БТА. Мъж с бракониерски улов бе задържан и в ранните часове на 24 септември м.г. при извършване на линеен контрол от екип на пътна полиция.

Мъж с тротинетка "лети" със 60 км/ч през тунела в Пловдив, минава и между коли ВИДЕО