55-годишният пловдивчанин, който издъхна след побой в центъра на града, и двамата виновници за смъртта му са били приятели по чашка.

Убитият е безработен, има данни, че е бил бездомник. В последните два дни се е приютявал в дома на единия от биячите, съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Между тримата избухнал конфликт. Двамата извършители се нахвърлили върху бездомника. Побоят е продължил няколко минути. При аутопсията са открити множество леки травми по тялото на починалия, но удари в главата са причинили тежка черепно-мозъчна травма, от която е починал.

Единият извършител е заплашен от 15 до 20 г. затвор, а  съучастникът му от 10 до 20 г.

Заради престъплението са задържани двама души. Скандалът между жертвата и нападателите избухнал пред Джумая Джамия в Пловдив.

Полицията е установила, че мъже на 43 и 45 години са нанесли побой на 55-годишен, когото познавали. Пристигналите медици констатирали смъртта на мъжа, която според аутопсията се дължи на тежка черепно-мозъчна травма.

Нападалите са в ареста. И двамата са многократно осъждани, като единият има присъди за за хулиганство, шофиране в нетрезво състояние и причиняване на средна телесна повреда, а другият е осъждан за кражби, обсебване и грабежи.
Те остават в ареста за срок от 72 часа.

Убийство? 55-годишен мъж издъхна в центъра на Пловдив