Ученик в Асеновград вдигна полицията накрак, след като бе забелязан да лежи в безпомощно състояние на една от улиците в града.

По информация на TrafficNews случката се е развила на 5 януари по обяд, когато 12-годишното момче е забелязано да лежи на земята в близост до учебното заведение, което то посещава.

По разказ на очевидци, притеснени жители на града се притекли на помощ на момчето, като са останали с впечатление, че е имало посегателство на него. Разказало, че било отвлечено с бус, като впоследствие било изхвърлено на една от улиците. Детето обяснило и  пред органите на реда, които се отзовали на сигнала от граждани, че е станало обект на нападение. 

От полицията заявиха за медията ни, че детето обяснило пред униформените, че над него е имало нападение. След това е започнала проверка по случая, като полицаите са снели обяснения както от самото момче, така и от очевидци.

В хода на разследването обаче става ясно, че детето е подало невярна информация. Не е ясна причината за решението му, като най-вероятно става въпрос за провокация.

12-годишното дете е прегледано и в детска педагогическа стая, като се очаква материалите да бъдат внесени в прокуратурата.