Бившият началник на криминалната група в районното управление в Стамболийски ннспектор Дамян Капов, от група „Криминална полиция“ в Стамболийски е уволнен дисциплинарно, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред TrafficNews.

Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

Дисциплинарната проверка срещу него е приключила и със заповед наминистъра е освободен от поста си. 

Капов бе отстранен от длъжност, но обжалва заповедтта в Административен съд, спечели делото и бе върнат на работа.  дисциплинарната проверка срещу него започна след жестокото убийство на Димитър Малинов от Цалапица. 

Пропуски на полицията са довели до укриването на убиеца на Димитър от Цалапица

Като разузнавач в сектор „Криминална полиция“ Капов е отговарял за района на село Цалапица. Сигналът за изчезнал младеж от района обаче бил подценен от ръководството на районното управление в Стамболийски. Трупът на Димитър Малинов  бе открит седмица след първоначалния сигнал, заровен под строителни отпадъци край селото. Основният  заподозрян 30-годишният Рангел Бизюрев,  вече беше избягал в чужбина, а половин година по-късно бе заловен в Дания. Близките на Малинов заявиха, че полицаите от Пловдив и Стамболийски не са им оказали съдействие при изчезването и се е наложило сами да издирват убития. След скандала и серия протести, началникът на РУ в Стамболийски Ангел Керпиев и директорът на полицията Васил Костадинов бяха уволнени дисциплинарно, а след това възстановени от съда. 

Предстои да разберем дали дисциплинарното уволнение на Капов ще издържи в съда. 

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

Екстрадирането на Рангел Бизюрев ще се забави и Дания го съди?