Криминалистите на Областна дирекция на МВР – Благоевград задържаха служител в заложната къща на улица "14-ти полк“ в Благоевград, който се оказало, че е инсценирал грабеж.

От МВР информираха, че в резултат на предприетите светкавични действия, криминалистите са установили автора на съобщения грабеж в заложната къща в Благоевград. Става дума за служител във фирмата. Сигналът за престъплението е получен вчера около 12.45 часа от охранителна фирма, съобщи Фокус.

Въоръжени ограбиха заложна къща

От пристигналите на място полицейски служители е установен 27-годишният мъж, служител в заложната къща. По негови данни, минути преди това в обекта нахлули двама, единият от които въоръжен с пистолет, които го заплашили и след като отнели наличната сума и златни накити, изложени за продажба, побързали да изчезнат.

В хода на предприетите активни оперативни действия за установяване на всички факти и обстоятелства около инцидента, криминалистите установили разминавате в подадената информация. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.