Помните ли трагедията във Варна, при която в пожар загинаха две деца? Случаят бе от квартал "Владиславово", където огнената стихия отне живота момиченце на 4 години и момче на 1 година.

Една от шокиращите версии за случая гласеше, че става въпрос за двойно убийство, прикрито с пожар. Впоследствие прокуратурата привлече обвиняемите към наказателна отговорност за палеж, с последвали значителни вреди и смърт. Доказателствата, събрани дни след началото на разследването, сочеха, че палежът е планиран.

След повече от половин година името на майката на децата бе замесено в ново престъпление, научи GlasNews.bg. Този път става въпрос за кражба от студио във Варна, където тя и нейният приятел нощували. Те платили част от сумата, но след дни изчезнали без да заплатят остатъка. Задигнали телевизор, приемник и чаршафи.

За случая сигнализира М. Димитрова, която твърди, че става въпрос именно за Мартина - майката на загиналите на 9 октомври дечица. Тя споделя и снимки на жената, които поразително приличат на тези, разпространени покрай трагедията миналата година. Няма информация дали нейният придружител е мъжът, с който бяха обвинени за смъртта на децата.

 

Варненци са възмутени, че независимо от тежкото престъпление, отнело два невинни живота, е възможно обвинените да се разхождат на свобода. И да извършват нови престъпления - дори и дребни, в сравнение с трагедията от "Владиславово".

"Полиция, моля! Безнаказаността им дава поле да продължат да правят каквото си искат, без страх от последствия", пише жена.

"Аз не разбирам.  Как ще ги обвинят в умишлен палеж, ще загинат две деца, и те ще се разхождат, че и крадат от място, където са наели и недоплатили наем", добавя друга.

Огромна случайност или наистина виновните за смъртта на децата си се разхождат на свобода? Този въпрос изниква след една банална измама. Възможно ли е хора, обвинени за палеж с последвала смърт, да не са в затвора?

Припомняме, че наказанието, което законът предвижда за това деянието, при което загинаха двете деца, е „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

Очаквайте подробности!

Родителите на децата, загинали в пожара във Варна, са подпалили умишлено огъня

Родителите на децата, загинали в пожара във Варна, са обвинени в умишлен палеж

Майката на загиналите при пожар деца е била наркоманка и проститутка