Екипът на GlasNews.bg получи ексклузивна снимка на каналджията, прегазил двама полицаи в Бургас.

Това е бежанецът от Сирия, за когото се счита, че е шофирал натъпкания с мигранти бус, прегазил и убил двама полицаи в Бургас. Както вече стана ясно, каналджията е бил заловен в Първомай.

Задържаха втория каналджия от мелето с автобус в Бургас

Мъжът и сириецът, който бе задържан по-рано, са от бежански център и са със статут на хуманитарни бежанци, това разкри министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той заяви, че е задържан и собственикът на автобуса, който тази сутрин удари полицейска кола в Бургас.

"Тези лица или ще бъдат изправени пред закона, или ще бъдат върнати в родните им места, защото се оказа, че в голямата си част т.нар. каналджии са чужди граждани, които пребивават в България. Ние няма да позволим да пребивават в страната ни, извършвайки такава дейност. Амбицирани сме в рамките на следващата седмица да приключим въпросите с тях и съответно да приключим и дейността им", категоричен беше силовият министър.

Ясни са имената на загиналите полицаи при жестокото меле в Бургас

Журналистка е годеница на един от загиналите полицаи, отишла да отразява СНИМКА

Как се стигна до трагедията в Бургас?

Шофьорът на рейса не се подчинява на подаден сигнал със стоп палка от служители на реда. От Малко Търново до Бургас патрулка е опитала да спре автобуса няколко пъти, но безуспешно. Започва преследване. Полицейският патрул прави опит да препречи пътя на шофьора на автобуса, който губи контрол и помита полицейската кола. Инцидентът е станал около 05.00 ч. на кръстовище „Трапезица”.

В превозното средство е имало 47 бежанци, които не са пострадали. Те са извозени до най-близкия арест, за да бъдат разпитани с двама преводачи. Единият от загиналите полицаи не е трябвало да бъде на смяна, замествал е колега.

Във връзка с катастрофата по-рано бяха задържани още двама души. Единият е собственикът на фирмата, продала преди дни автобуса. Вторият има отношение към превозването на мигрантите, това съобщиха от полицията в града.

Мигранти не са пострадали при инцидента в Бургас

Към този момент няма данни за имената на двамата задържани сирийски бежанци. Очаквайте подробности!

Експерти отчитат рязък ръст на преминаващите през България мигранти