Втори оглед правят разследващите на мястото на убийството на Алексей Петров. Той беше застрелян вчера в столичния квартал "Драгалевци", а жена беше ранена тежко. Стрелецът още се издирва. Специален щаб от представители на прокуратурата и службите ще търсят мотиви и версии за убийството.

Разследващите работят успоредно по установяване на извършителя и поръчителя, и върху търсенето на мотивите за това убийство.

Мотивите са важни, защото могат да насочат разследващите, както към поръчителите, така към евентуалния извършител. Мотивите са много важни за анализа на службите - важно е да съберат оперативна информация, защото могат да им подскажат къде да се очакват "вторични трусове" и да бъде намален рискът от следващи убийства или други действия, информира Дарик.

 

Близки на Алексей Петров с първи думи след покушението ВИДЕО

Предполага се, че по пътеката, по която са тръгнали Алексей Петров и Мирослава Михайлова, която го е придружавала, часове по рано е тръгнал и извършителят на убийството. След това по пътеката са минали и туристи от Украйна, които са чули шума от убийството. Те вече са дали показания.

Физиотерапевтката Мирослава e простреляната при убийството на Алексей Петров СНИМКИ

Маршрутът осигурява най-бързият достъп до Черни връх и се предполага, че извършителят се е оттеглил натам. От Черни връх има два варианта за изход от планината - към Перник и към Дупница, от където извършителят може да напусне страната през Сърбия или РСМ.

Три версии за убийството на Алексей Петров, украинци чули шум в гората