Комуникация в социалната мрежа "Инстаграм" се оказа опасна за 13-годишно момче от Благоевград, което бе подложено на унизителни гаври от страна на педофил. В мрежата педофилът се представял за момиче на неговата възраст, което уж се влюбило в него и поискало среща.

Родителите на 13-годишното дете подадоха жалба в полицията три дни след инцидента, за който научили едва вчера, след като малкото момче им разказало за случилото се. Според разказа му, той отишъл на гости на "момичето", с което се запознал в мрежата, но вместо това бил посрещнат от мъж, които го поканил вътре, за да я изчака.

Перверзникът започнал да блъска детето, свалил тениската му и го блъснал със сила на земята, след което извършил блудствени действия. Заплашил момчето, че ако си отвори устата, ще последва нещо много страшно за него и близките му. Три дни малолетният мълчал и страдал, докато не се решил да сподели на родителите си. Посочил къщата и адреса, както и лицето, подмамило го в дома си.

В късния следобед вчера педофилът Георги Н. беше арестуван и е направил пълни самопризнания по случая, съобщи struma.
Случаят е ярко доказателство за това колко опасности дебнат в социалните мрежи, зад фалшиви профили се крият престъпници, които застрашават здравето и живота на децата ни, затова родители бъдете внимателни, говорете с децата си за рисковете от връзките във  фейсбук или инстраграм.