Задържаха мигранта, издирван за катастрофата в Бургас. Той е бил заловен в Първомай.

Припомняме, че в четвъртък при гонка автобус с мигранти блъсна патрулка, спирка на градския транспорт и павилиони в Бургас. Двама полицаи загинафа на място. Инцидентът е станал около 05.00 ч. на кръстовище „Трапезица”. 

Във връзка с катастрофата по-рано бяха задържани още двама души, предаде Нова. Единият е собственикът на фирмата, продала преди дни автобуса. Вторият има отношение към превозването на мигрантите, съобщиха от полицията в града.

"Тези лица или ще бъдат изправени пред закона, или ще бъдат върнати в родните им места, защото се оказа, че в голямата си част т.нар. каналджии са чужди граждани, които пребивават в България. Ние няма да позволим да пребивават в страната ни, извършвайки такава дейност. Амбицирани сме в рамките на следващата седмица да приключим въпросите с тях и съответно да приключим и дейността им", заяви по-рано днес министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Междувременно белезници са закопчани и на ръцете на собственика на автокъщата, предоставила на сирийците автобуса, предаде Флагман. 

Още по темата четете тук:

Жестока катастрофа в Бургас! Има загинали полицаи СНИМКИ+ВИДЕО

Ясни са имената на загиналите полицаи при жестокото меле в Бургас

Мигранти не са пострадали при инцидента в Бургас

Кметът на Бургас: Загиналите полицаи са герои

Автобусът с мигранти, премазал патрулка, два пъти е отказал да спре

Министър се усъмни, че никой не е спирал катастрофиралия автобус в Бургас

Автобусът, убил двама полицаи - с фалшиви номера и неизправен

Демерджиев поиска оставката на Моллов ВИДЕО