Задържаният за убийството на жена в парк в столичния квартал „Бояна" е живеел на семейни начала с жертвата.

От държавното обвинение съобщават, че през 2015 г. 57-годишният Х.Х. е осъждан за нанасяне на средна телесна повреда на убитата жена. Той е излежал присъда и за убийството на брат си, предава Нова тв. Освен това е осъждан и за шофиране в нетрезво състояние.

Сигнал за тежкото престъпление срещу 63-годишната Е.Т. е получен около 15.20 ч. във вторник на спешния телефон 112 от свидетел.

Убиха жена посред бял ден в София

От прокуратурата съобщават още, че са изискани записи от камерите за видеонаблюдение, назначени са експертизи – видеотехническа, биологична, дактилоскопична. Разпитани са и много свидетели. 

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х.Х.

След убийството от прокуратурата отново намекнаха за влошена комуникация с МВР. От обвинението посочиха, че са научили за престъплението от медиите и едва тази сутрин са разбрали официално за разследването. От МВР отказаха коментар.

Как изглежда убиецът от "Бояна"?

Трима са задържани за убийството на жена в кв. "Бояна"