Рано тази сутрин е запалена колата на разследващия журналист Христо Гешов в Червен бряг, научи Glasnews.bg.

Сигналът за огнената стихия в гаража му, разразила се точно на рождения му ден, е подаден в 05:20 часа в полицията.

Автомобилът му "Фолксваген Пасат" е изгорял напълно, като от полицията в Плевен смятат, че пожарът е запален умишлено.

По случая тече разследване, прави се оглед на мястото, разследващите ще изгледат и записите от камерите пред къщата на Гешов.

На една от тях се вижда как маскиран мъж, влиза в гаража, носещ туба със запалителна течност. Той драсва клечката и секунди по-късно се вижда как автомобилът се взривява и избухва в пламъци.

Това не е първо посегателство срещу журналиста, който сега е кандидат за депутат. Самият той обаче смята, че атаката срещу него е планирана и е свързана най-вече с неговите разследвания.

Роднините му са разтревожени, след като дълго време Гешов бе охраняван от полиция заради разследването на Специализираната прокуратура срещу кмета на Червен бряг.

Според прокуратурата е установено, че градоначалникът Данаил Вълов е нарушил задълженията си като длъжностно лице и възложител на обществени поръчки по програмата "Топъл обяд", чиято стойност бе 229 хиляди лева.

През април 2017 г. Община Червен бряг обявява обществена поръчка за топъл обяд в града и Койнаре, в която са участвали три фирми. Вместо да сключи договор с фирмата, дала най-ниска цена, кметът е прекратил обществената поръчка, като според прокуратурата целта му е била да облагодетелства други две фирми.

По делото журналистът беше основен свидетел. Преди време Христо Гешов бе пребит пред дома си и именно тогава той сложи камери.