Камерите на пътна полиция са засекли около празниците в Монтанско шофьор, който е карал със 176 километра в час при ограничение от 90 километра в час, съобщиха от полицията.

На нарушителя ще бъде наложена глоба от 1000 до 2000 лева.

В дните около коледните и новогодишните празници в област Монтана са проведени девет специализирани полицейски акции за контрол на пътното движение. При тях са засечени около 1500 нарушения на скоростните режими, за което всеки от шофьорите ще получи известие, отделно са съставени 75 акта и 251 фиша по Закона за движение по пътищата. При проверките са установени 13 шофьори, карали след употреба на алкохол, и четирима, които са седнали зад волана след употреба на наркотици.

Млад българин загина на фронта в Украйна СНИМКА

От полицейската дирекция съобщиха, че през миналата година в региона са проведени множество специализирани полицейски акции за осигуряване безопасност на пътното движение и за пресичане на битовата престъпност. В резултата на това престъпленията в региона са намалели през 2023 година, а пътният травматизъм се запазва в същите граници, макар броят на автомобилите и водачите да се увеличава всяка година.

Дете седна зад волана, възрастен скочи на полицаите