Жената на кмета на Ракитово е катастрофирала днес в града, разбра GlasNews. Според свидетели обаче не тя е карала колата, а мъжът й - кметът Георги Холянов, който според тях е бил пиян.

Полицията също работи и по тази версия, защото освен свидетелските показания има записи от охранителни камери на 200 метра от произшествието, на които ясно се вижда, че шофира мъж с очила в часа на катастрофата, а не жената на Холянов - Сузана Холянова. 

Полицията не може да вземе проба на Холянов, защото когато са пристигнали на мястото, зад волана е била съпругата му. По непотвърдена информация от полицията, кметът минава с личната кола, удря се, след което го взимат и го карат към Костандово, където е служебната му кола. Взима я и се връща обратно, на клипа се вижда бялата кола, която е служебната, а тъмното пежо е личният автомобил на Холянови.

Иззети са всички записи от камери и в момента се уточняват обстоятелствата. 

Според официалната информация от полицията всички свидетели на място, включително и на ударените коли твърдят, че жената е карала. Въпреки това заради записите се проверява и версията, че са се разменили.

По случая работи и прокуратурата.

Припомняме, в края на 2020 г. Тина Ивайлова и разследващият екип на GlasNews направиха разкрития как синовете на тогавашния кмет на община Ракитово Костадин Холянов забогатяват, бързо и стремително, откакто той е на власт, както и разкрития за конфликти на интереси с участието на сина на кмета Холянов - Георги, който сега е кмет на Ракитово. Тогава последваха още сигнали за злоупотреби с общински средства и преплитане на интереси между кмета и фирми на синовете му. Стана ясно как се изсича общинската гора в Ракитово и за злоупотреби за хиляди левове.

Как се изсича общинската гора в Ракитово? ВИДЕО

Разследване II част: Нови злоупотреби и право на отговор ВИДЕО

Очаквайте подробности!