Зоодоброволци от Смолян решили да нахранят изхвърлените кучета на пътя към връх Перелик. В района обаче, открили криминалисти и трупове на кучета. Гледката била страшна и свидетелствала за извършено зрество към животните.

Припомняме, че десетки четириноги бяха пуснати в района на помпената станция преди два дена. В мрежата се появиха кадри как някои лежът на пътното платно, а други обикаляли да търсят храна.

На 22 юли разследващите открили убити животни. По някои имало следи от удар, а други били отстреляни. Кървави дири имало в дълъг участък от пътя малко след помпената станция.

Оказва се, че около 15:00 часа бил подаден сигнал, че по пътя за връх "Перелик", землище на община Смолян са намерени шест мъртви безстопанствени кучета и три с травматични увреждания, едно от които е починало впоследствие, а друго е евтаназирано поради раните си, сочат данните от полицията.

Зоодоброволците са прибрали няколко пострадали животни. Наложило се  едно от тях да го носят с одеяло заради дълбоките рани.

"Това е клане, зверсто. Това са убийци. С такава жестокост са убивали... Утре такива хора ще посегнат на човек, на дете", споделя София Сариева. Хората успели да спасят няколко от малките кучета, за които ще полагат грижи.

Те приканват, ако някой има повече информация за убийците на животните или на тези, които са ги изхърлили да съдействат и извършителите да бъдат наказани. По думите им не се случва за първи път да откриват животни пуснати извън града. Според тях се правело умишлено. Така те попадат в  графа "вреден дивеч" по Закона за лова и могат да  бъдат отстреляни.

За първи път обаче виждат толкова много кучета изсипани на едно място. За първи път виждали и такова масово, а и жестоко убийство на бездомни животни.

За изясняване на всички обстоятелства и факти, довели до смъртта на четириногите е образувано досъдебно производство.