Над 100 футболисти с големи сърца подкрепиха благородната кауза в подкрепа на 9-годишната Алекс Георгиева. Момичето се нуждае от непрекъснати ежедневни грижи. Ева Попова е една от многото майки в България на дете със здравословен проблем. Проблем, за който явно държавата нехае.

С такова впечатление са останали поне родителите на момичето. 9-годишната Алекс е рядък случай обаче. Детето дълго време се е водело с диагноза „церебрална парализа”. Родило се преждевременно. Инвалид по рождение е. Има и Тетралогия на Фало – едно от най-честите от цианостичните вродени сърдечни малформации. Алекс има вече две сърдечни операции, една бъбречна и няколко на краката. Тя страда от един много рядко срещан синдром – Smith-Magenis. До момента това е единственият случай, установен в България. Лечение в родината за 9-годишната Алекс няма. В момента е и с епилепсия. Тя е резистентна на всички медикаменти на нашия пазар, дори те влошават състоянието й. Мъчи се и от изключително тежка сколиоза на гръбначния стълб – над 60 градуса, малката се бори със сърдечна малформация, бъбречна малформация, както и на малкия мозък. Организатори на турнира бяха “Витоша Нюз”, БАМФ и Сдружение “Фуутура”.

Победител в турнира стана тимът на Джовани, който победи на финала Милан след изпълнение на дузпи с 8:7. Редовното време завърши 2:2. В благородната проява се включиха още тимовете на “Витоша Нюз”, Вампирите, Чичовци, Фрешмаркет, Дружба 1, Дружба 2, Враждебна и Орловец (Кокаляне).

Семейството на чаровната Алекс има спешна нужда по помощ, а държавата нехае. Изводите си правете сами…