12 години ще лежи в затвора 21-годишната Гьокчан за убийството на бившето си гадже Бекир. Това постанови 5-членен състав на Окръжния съд в Кърджали, председателстван от Георги Милушев. Младата жена влезе в съдебната зала в 10.00 часа, направи пълни самопризнания и само 3 часа и половина по-късно чу присъдата на първа инстанция. Ако тя влезе в сила, Гьокчан ще се върне на свобода в родното си село Панчево през 2027 година.  Междувременно трябва да плати и 300 000 лева на родителите на Бекир, които поискаха 1 000 000 лева обезщетение и доживотен затвор за убийцата на сина им.

Прокуратурата пък настоя за 18 години затвор, но заради пълните си самопризнания, Гьочкан си „спести" 6 години, съобщава 24rodopi.com.

Гьокчан мечтаела да бъде цял живот с любимия Бекир от съседното село Жинзифово. Любовта помежду им пламнала докато били ученици. Срещали се в Кърджали. След като приключили връзката си, двамата продължили да се виждат.

На 11 май 2015 г. двамата се срещнали и се придвижили с лек автомобил до землището на село Широко поле. Докато разговаряли в автомобила, обвиняемата нанесла удар с нож в областта на гърдите на пострадалия, вследствие на което той починал.

Прободеният с нож в сърцето 20-годишен мъж бил намерен разсъблечен и бос. Двамата имали интимна връзка преди години.

Пред разследващите Гьокчан заявила, че Бекир я принуждавал да бъдат отново интимни, заплашвайки я че има секс компромати.

Днес стана ясно, че в мобилния телефон на Бекир има 4-минутен клип с полов акт. Според защитата, Гьокчан не е знаела, че я снимат. Вероятно това е порното, с което Бекир я изнудвал да продължи интимната си връзка с него, заплашвайки я, че ще го пусне в Интернет.

„Не исках да го убия, а само да го уплаша… Не исках в сърцето… Почна да крещи, уплаших се… Искам справедливо наказание", заяви в съда Гьокчан.