Яйца със захаросан бекон

необходими продукти:

2 големи резена бекон

1 с.л. кленов сироп

1 с.л. кафява захар

12 твърдо сварени яйца

1/2 ч.ч. майонеза

1 с.л. чили сос

1 ч.л. дижонска горчица

2 ч.л. естрагон на ситно

1 с.л. пресен лук

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 200°C. Смесете бекона с кленовия сироп и кафявата захар. Застелете скарата на печката с хартия и печете 10-12 мин, или докато беконът стане хрупкав и се карамелизира.

2 Нарежете яйцата наполовина. Извадете жълтъците и ги намачкайте. Прибавете към тях майонецата, чили соса, естрагона, горчицата и пресния лук. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.

3 Сложете сместа в пош и напълнете яйцата. Нарежете на ситно бекона и поръсете отгоре.

Яйчено къри

необходими продукти:

6 твърдо сварени яйца

2 с.л. олио

1 глава лук на ситно

2 домата на ситно

1 с.л. къри на прах

2 ч.л. синапени семена

1 ч.л. куркума

400 мл кокосово мляко

начин на приготвяне:

1 Загрейте олиото на средно висока температура. Сотирайте лука за около 7 мин, или до златисто. Прибавете доматите, кърито, синапа и куркумата. Разбъркайте. Гответе 2 мин, или докато синапените семена започнат да се пукат.

3 Добавете кокосовото мляко и оставете да къкри за 10 мин, или докато се сгъсти леко. Бъркайте често. Сложете яйцата за 1-2 мин, свалете от огъня и сервирайте.

Салата с яйца и лимон

необходими продукти:

12 твърдо сварени яйца на едро

1 глава червен лук на ситно

5 стръка целина на ситно

3/4 ч.ч. майонеза

сокът и кората на 1 голям лимон

щипка лют червен пипер

150 г крутони

200g г рукола

начин на приготвяне:

1 Разбъркайте внимателно яйцата, лука и целината. Разбийте майонезата, лимоновата кора и 1/4 ч.ч. лимонов сок. Овкусете със сол и лют червен пипер.

2 Добавете майонезената смес, крутоните и руколата към яйцата. Внимателно разбъркайте. Сервирайте.

За още вкусни идеи търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой, посветен на Великден, ще намерите неустоими предложения. Ще научите как да варите яйцата, без да счупите нито едно, кой е най-разпространеният еконачин за боядисването им, ще намерите и съвети, свързани с приготвянето на агнешкото месо, както и специална рецепта за диетичен кокосов козунак. Ще разберете повече за пролетния детокс. Тук са и шест идеи за варени яйца, с които може да изненадате семейството си на празничната трапеза.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно какви са традиционните ястия по света, които се приготвят на един от най-светлите християнски празници.

Ще ви предложим втора част на безглутенови десерти, с които да подслаждате ежедневието си, без да се страхувате за здравето. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с джоджена – тихия господар в храната, а наш специален гост е Гергана Георгиева от Geri's Food – Вкус на женственост, която ще ни разходи из своя кулинарен свят, а Ваня Филипова от Culinary with me ще ни подшушне тайните на идеалния козунак. Нейното козуначено руло с шипков мармалад краси нашата корица.

В броя ще откриете рецепти за леки вечери, както и седмично меню срещу бръчки.

От специалиста по аура ореола Магдалена Генчева ще разберете какво пречиства копривата и как да се успокояваме след напрегнат ден,

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!