Прокуратурата в Пазарджик обвини 30-годишния Иван Николов за двойното убийство през миналата нощ в града, информираха от държавното обвинение

Снощи, около 21.00 часа, Николов убил с нож семейство възрастни съпрузи. По тялото на мъжа и на жената има повече от по пет наранявания с нож.

Николов е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане от съда

За престъплението, по което е повдигнато обвинение на Иван Николов, се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Припомняме, че възрастно семейство беше намерено жестоко убито в Пазарджик. Сигналът е подаден от техен съсед малко след 21 часа снощи. 

Първо е открито тялото на 77-годишен мъж на улицата в безпомощно състояние и с много прободни рани от нож. Вътре в къщата е открита и жена му, която е на 68 години, също със следи от пробождания. Двамата живеели заедно без брак. Имат синове, които обаче са в чужбина от 10 години. 

Предполага се, че целта на нападението е била грабеж. Все още обаче не са установени липсващи пари, ценности и вещи. 

В района на местропрестълението тази сутрин се бяха насъбрали хора. Мъж е открил стрелба с въздушна пушка срещу тях. При стрелбата бяха ранени две жени, които са откарани в болница. 
Полицията е задържала стрелеца, който крещял "Аз извърших убийството снощи“. Според първоначална информация мъжът е наркозависим.