Пребит до смърт, преди 4 години Цветомир умира, но неговите убийци получават условни присъди. Това разказва репортаж на БНТ. Инцидентът станал по време на летен палатков лагер в Камен бряг.Според родителите на убитото момче, той не е представлявал заплаха за никого, за да бъде подложен на такъв побой, че да го убият. Аутопсията показва, че той не е бил пиян, има само незначителни следи от марихуана. Но полицаите не взели проби за алкохол на неговите биячи и убийци.

Според майката Мария Александрова това е побой, който може да бъде извършен само от социопати. „Детето ми имаше контузия на мозъчния ствол, кръвоизлив и оток на мозъка, това го е убило, а беше само на 31 години”, казва жената.

Тя разказва, че въпреки тежкото положение на сина й, неговите биячи не са били задържани, вероятно заради корупция на хората, които е трябвало да го извършат. Присъдата е 3 години условно, единият от двамата биячи вече е извън страната и живее в Дания.

„Защо ни е съд и прокуратура при това положение, осъждат крадец на мобилен телефон на ефективен затвор, а убийците ги пускат с условна”, казва майката.