Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън стана на 36 години на 9 януари, а тази година се очаква да стане майка за трети път.

В тази връзка, британското издание на списание Vogue публикува пет малко известни факта за съпругата на принц Уилям, предава profit.bg.

1. Съдбата на Кейт била да се превърне в международна суперзвезда. Между втората и четвъртата й година тя живее с родителите си Керъл и Майкъл Мидълтън в Аман, Йордания. По онова време Майкъл е мениджър в British Airways, а Керъл, която е бивша стюардеса, е в отпуск по майчинство.

2. Преди Кейт да се запише да учи в университета Сейнт Андрюс, където се запознава с бъдещия си съпруг принц Уилям, тя си взема една година почивка и заминава за Флоренция, за да изучава културата на Ренесанса и също така предприема благотворително пътуване до Чили.

3. Кейт признава, че винаги е изпитвала привличане към принц Уилям и дори окачила негова снимка на стената в спалнята си. В документалния филм „Уилям и Катрин: Тяхната история“ на режисьора Андрю Мортън приятелката на Катрин Джесика Хей споделя подробности от разговорите им.

„Сядахме и си говорехме за всички момчета в училище, които харесваме, но Катрин винаги казваше, че не харесва никой от тях, защото били малко груби. А след това се шегуваше, че няма никой като принц Уилям“.

Все пак Катрин имала приятел в училище – журналиста Уилям Маркс. А преди Уилям тя се виждала също със студента по право Рупърт Финч. Явно и тя е трябвало да целуне много жаби, преди да срещне принца.

4. Любимият парфюм на Кейт е Jo Malone Orange Blossom. По нейна молба свещите, запалени в Уестминстърското абатство в сватбения й ден, излъчвали точно този аромат.

Но това не бил единственият специален аромат през деня – в знак на уважение към бъдещия й съпруг, Катрин носела в букета си цветето „Сладък Уилям“. Звучи доста романтично.

5. Катрин е запален фотограф. Тя направила първата официална снимка на принцеса Шарлот, по онова време бебе в скута на брат си Джордж, в имението им в Норфолк. Катрин направила и снимките на принц Джордж в първия му предучилищен ден, както и първата снимка на Шарлот на училище.

Кейт е правила снимки и за компанията за планиране на партита на родителите си Party Pieces. Да се надяваме, че ще си направи акаунт в Instagram тази година.