Слушали сме много за децата индиго, но какво става с възрастните? Индиго не са нов феномен, те са сред нас от десетилетия, така че много от тях вече са големи. Виж някои от характерните за тях черти и разбери, дали ти си индиго.
  • Винаги трябва да знаеш защо

Порасналите индиго рядко приемат нещата „просто защото“, те имат силна нужда да разбират, защо нещата се случват. Индиго подлагат непрестанно всичко на въпрос в търсене на смисъла зад него, защо нещата са такива каквито са. Много често обект на това търсене са фундаментални категории като неравенството, страданието, омразата и войната, тъй като не могат да разберат какво подхранва нехуманното отношение на човек към човека.

 
  • Мразиш авторитарните режими

Едно от нещата, които индиго често подлагат на съмнение е властта. Това е така, защото не вярват, че предаваната мъдрост винаги е правилна. Индиго може да са имали проблеми в училище, тъй като винаги са склонни да оспорват общоприетите начини за правене на нещата.

Те често попадат в ролята на спорещите и създаващи проблеми. Това не е така, защото имат намерение да създават проблем, просто не могат да търпят нечестност и неравенство.

По тази причина индиго често стават апатични по отношение на конвенционалните политически и социални системи. Вместо това, те се опитват да променят света по нови начини като споделят вижданията си чрез новите медийни платформи, стават активни в проекти, касаещи околната среда или работят в професии, свързани с лекуване и здраве.

 
  • Не можеш да търпиш, когато някой страда

Порасналите индиго не могат да понасят нечие страдание, поради дълбоката си същност на емпатия. По тази причина индиго може да избягват да гледат новините, не защото не ги интересува какво става по света, а защото са прекалено загрижени. За индиго представлява дълбока травма да гледа как невинни хора гладуват, страдат поради войни или природни бедствия и катастрофи. Чувството се влошава, когато причината за болката може да бъде избегната като в случаите на война или злоупотреба с ресурси. Индиго често избягват медийното насилие по принцип, поради нивата на съпричастност, които носят у себе си, тъй като това им причинява емоционална болка.

  • Имаш афинитет към животните

Порасналите индиго изпитват близост към животните. Ако могат, спасяват животни или подкрепят благотворителни акции за животни. Те обичат да прекарват време сред природата, отглеждат растения както в градината, така у дома. Индиго обичат да гледат документални филми за поведението на животните и красотата на планетата. Те не вярват, че животните са по-маловажни от хората на този свят, защото осъзнават, че всичко е свързано, че всички сме равни и взаимозависими.

  • Носиш усещане за екзистенциално отчаяние

Много индиго са изпитали чувството на депресия, безпомощност и отчаяние в живота си. Тези усещания може да са се появили на тийнейджърска възраст и оттогава циклично присъстват в живота ти. Те се дължат на факта, че не можеш да разбереш болката и вредата, които хората си причиняват едни на други, отношението към природата, което имаме, нито стремежа към власт и пари, който движи света. Индиго често чувстват, че не се вписват в обществото, което изглежда студено и безразлично. За тях не е много лесно да изграждат връзки, трудно им е да се свързват с другите и се тревожат, че изглеждат странни в техните очи. Те не обичат да съдят околните и мразят клюките. Често остават безразлични към материалните неща и популярната култура. Когато индиго намерят кауза, за която смятат, че си струва да се работи, чувството на отчаяние изчезва.

  • Необичайни духовни преживявания

Индиго често развиват интерес към психични или духовни феномени още от ранна възраст, обикновено за изненада на семейство и приятели. Не е рядкост за децата индиго да проявят желание да посетят религиозен храм или да се молят, въпреки че са родени в атеистично семейство. Този интерес продължава да се развива и на по-късен етап.

Порасналите индиго са отворени към духовността и религията, виждайки само любовта и светлината зад тях, без да приемат догмите. Индиго може да са имали преживявания свързани с други светове, духове, призраци или ангели. Чувстват увереност, свързана с наличието други измерения и паралелни реалности.

Индиго може да имат проблеми с материалния свят, като например невъзможност за носене на часовник, защото винаги спира. Възможно е да се държат странно по отношение на компютрите и технологиите или пък лампите да изгарят в тяхно присъствие.

  • Имаш силна нужда да откриеш целта в живота си

Порасналите индиго имат изгарящото желание да открият и постигнат целта на живота си. Може да изпитват силна необходимост да направят разлика в света, да го оставят по-добро място. За тях обаче не винаги е лесно да открият тази цел в обществото, в което живеем. Цени се здравата работа, финансовият и социален просперитет, политическата власт и консуматорството, а в такава среда човекът индиго може да има чувство за провал. Това често води до фрустрация, защото се стреми да постигне своя потенциал, но не може да открие структурите, които да го подкрепят в тази му цел.

Да се научи да се вслушва в своята интуиция може да е първата стъпка, която порасналият индиго трябва да предприеме в търсене целта на живота си. Интуицията ще го изведе сред хора със сходни ценности и източници на информация, които да го подкрепят по пътя. Поставянето под въпрос на социалните норми и търсенето на по-дълбок смисъл в крайна сметка ще доведат до усещане за цел и развитие.

Порасналите индиго могат да направят разликата в света, тъй като имат специални дарби. Ако мислиш, че си индиго, тогава си струва да проучиш измеренията на своята духовност, за да можеш да дариш на света любовта и светлината, които носиш.

Източник: Мегавселена бг