Единият от двата двигателя на руски Boeing 777-200, изпълняващ полет от Пунта Кана за Москва, се е взривил във въздуха на около 5000 метра височина тази нощ, съобщава tvzvezda.ru. Само с един читав турбореактивен двигател командирът е успял да стигне до летища и успешно да приземи машината.

По време на инцидента на борда са се намирали около 350 пасажери и 20 членен екипаж. След като двигателят се е запалил, в салона на самолета се е появил бял дим. Кошмарът във въздуха е продължил 40 минути. 

„На левия борд се чу достатъчно силен взрив и самолетът пропадна 100-200 метра рязко. В салона влезе бял дим. Екипажът веднага взе решение да търси летище за аварийно кацане, а на полосата слязохме през аварийни стълби”, разказва пътникът Едуард Биковский.

„Никога не съм изпитвала толкова вледеняващ ужас, какъвто ни връхлетя при този инцидент. Взрив, ярка светлина, истерия, бял дим в салона, плач, страх и паника… Никого не съм си мислила, че това може да ми се случи”, споделя за преживяното Елена Мелник. Няма пострадали при инцидента.